woensdag 27 juni 2012

20 blogs die je zeker moet bezoeken - deel 1


Voor interieurprojecten haal ik zowat overal inspiratie.  Beurzen, tijdschriften, boeken, … maar ook vaak uit blogs en websites.  Vaak is het zo dat het ene interessante artikel verwijst naar een andere blog, die dan weer een website onder de aandacht brengt… en zo ben ik weer vertrokken voor een paar uur surfplezier.  Onvoorstelbaar wat voor creativiteit je dan tegenkomt!
Misschien heb jij tijdens de komende weken ook een paar momenten waarop je even wil wegdromen in mooie interieurs?  Of wil je ideeën opdoen voor een creatieve inrichting?  Zoek je tips om zelf wat te knutselen?  In elk geval geef ik je hieronder graag
mijn eigen selectie van heel uiteenlopende blogs en websites over kleur en geur die zeker de moeite waard zijn… (de volgorde is volledig willekeurig)
  1. Design*Sponge: enkele keren per week een evenwichtige mix van binnenkijk-reportages, toffe ambachtelijke spulletjes, en af en toe zelfs heel interessante artikelen voor solo-ondernemers!
  2. IKEAhackers: dé website waar je knappe interieurideeën vind met als basis telkens gekende IKEA-producten.  Van een rasp een lamp maken, van een bank een multimediameubel, van een deurtje een design-tafel: de creativiteit van de lezers is onuitputtelijk.  En  meestal voor een appel en een ei.
  3. Freshome: een boeiende blog over interieurontwerp en architecteuur: wekelijks mooie huizen en projecten kijken uit de hele wereld
  4. Veerle.duoh.com: één van de beste Belgische blogs, met moderne interieurs en interieurspullen centraal
  5. dwell: hier luidt het motto: at home in the modern world, heel hedendaags en strak dus
  6. retrorenovation.com: duik helemaal in de sfeer van de jaren 40-50-60 en 70, maar ook heel wat renovatie- en opfrisprojecten van lezers
  7. little green notebook : inspirerend, veel voor- en na’s
  8. mademoiselle deco: Franse toffe ideeën voor elk budget, zowel gecommercialiseerde producten als DIY
  9. ilovebelgium.be: een jonge maar heel erg trendsettende blog, alléén maar Belgisch design
  10. Meerkleurengeur.blogspot.com: ha, deze mocht in het rijtje niet ontbreken: regelmatig vind je hier artikels over kleur, geur, en de impact ervan en vooral: hoe je dit kan toepassen in de praktijk.
Over twee weken krijg je de volgende 10.
Ik wens je alvast veel leesplezier en heerlijke zomerweken!
Ilse
©2012 Ilse Van Eetvelde/Meer kleur en geur – The Inner Circle, alle rechten voorbehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten